tisdag 24 januari 2012

Bruksanvisningar

Bruksanvisningar

Clay softener från sculpy
Clay softener förbättrar strukturen av torr, smulig lera, skapar en perfekt konsistens. Tillsätt några droppar av vätskan och knåda in den grundligt i leran för att göra den mjuk och fin.Konsistens som flytande honung. Härdas i ugn 130 grader i 15-20m


 Translucent Liquid Sculpey är en flytande polymerlera av märket Sculpey. Fascinerande konstnärsmaterial! Härdas i ugn i ca 130 grader i ca 15-20 minuter. Kan även härdas i 149 grader för en ökad genomskinlighet och för att förstärka färger vid bildöverföring (130 grader rekommenderas om TLS blandas med fast lera). Bildar en flexibel, genomskinlig film (inte helt klar i tjockare lager - en aning vitaktig). Använd till bildöverföring, bred eller pensla den över fast polymer lera för att skapa ”blöt” effekt eller använd som lim för lerskapelser, blanda med lerbitar (härdade eller ohärdade), färgpulver, glitter, torkade blommor, sand, snäckor... Allt som är värmetåligt. Den kan till och med färgas med litet oljefärger och användas som emalj eller lack!
Säljs i en ekonomi-flaska med ca 230ml. Flaskan har en praktisk pip för bättre och lättare dosering av flytande lera.

Observera att sculpey flytande polymerlera går att kombinera med FIMO lera. Tänk dock att ungstemperaturen för Sculpey är en aning högre än för FIMO. Det spelar dock ingen roll om du bara använder små mängder av leran. 
Efter personlig erfarenhet rekommenderar vi att härda all lera i ca 125 graders värme - både FIMO och Sculpey. Det är bättre att låta leran stå i ugnen en extra stund om det behövs än att överhetta den.

3 kommentarer:

mallanmyran.bloggo.nu sa...

Var handlar du dessa till ett vettigt pris? :)

mallanmyran.bloggo.nu sa...

Var handlar du dessa till ett vettigt pris? :)

Anne sa...

Inex konstnärsmaterial i Göteborg har jag handlat.